‘Nostalgie is een belangrijke emotie.’

Joan Simpson is er eentje van doorzetten, creativiteit en huizenhoge ambities. Een echte onderneemster met een passie voor het traditionele Surinaamse gebak, maar ook andere patisserie en snacks. Als het aan haar ligt bereikt zij met haar bedrijf Luscious Bakery de culinaire wereldtop.

Over ambitie gesproken: ’Je redt het als ondernemer alleen maar als je je blijft vernieuwen en voortdurend je horizon verbreedt. Dankzij de tot nu toe opgedane ervaring slaag ik er als ondernemer keer op keer weer in om vanuit elke situatie altijd weer iets positief voort te brengen. Patisserie is mijn passie, mijn lust en mijn leven. De klant tevreden houden is voor mij uiterst belangrijk. Ik houd van de permanente uitdaging en wil met mijn team kwalitatief hoogstaande en betaalbare producten leveren. Natuurlijk moet het ook nog eens lekker smaken.’

Volgens Joan is de gevarieerde Surinaamse keuken tot ver buiten de Randstad bekend. Bij Luscious Bakery ligt de focus voornamelijk op het traditionele Surinaamse gebak, koeksoorten en snacks. Surinamers noemen wat Nederlanders taart en gebak noemen, overigens koek. Dat kan wel eens verwarrend zijn. Joans’ producten worden volgens traditionele recepten gemaakt. Verder creëert Joan ook recepten voor nieuwe producten. Zij wil, ‘en dat is kenmerkend voor de Surinaamse keuken,’ verschillende werelden bij elkaar te brengen.’

‘Nostalgie is een belangrijke emotie. Aan de ene kant verlangen mensen mensen naar cake volgens oma’s recept en aan de andere kant wil men toch ook altijd iets nieuws uitproberen. Wist je dat er in Suriname op feestjes vroeger twee soorten koek werd gemaakt? Een met echte boter voor ‘oso-sma’ en een met goedkopere margarine, voor de buren.’