Per januari 2024 is het Foodcourt tijdelijk gesloten. Er wordt nu gewerkt aan de herontwikkeling van het nieuwe World of Food, waarbij ook het Foodcourt in een nieuw jasje terug zal keren.
Zie hiernaast de ondernemers die terug zullen keren en momenteel tijdelijk ergens anders gevestigd zijn.
Houd de social media kanalen van de ondernemers en deze website in de gaten voor updates over de tijdelijke locaties en verdere ontwikkelingen.
Tot aan de sluiting had dit culinaire paradijs zich ontwikkeld tot een favoriete bestemming voor fijnproevers en avontuurlijke eters, die op zoek waren naar authentieke en verrassende gerechten.
Het concept van het Foodcourt in World of Food was eenvoudig en krachtig: breng een diverse groep van thuiskoks, hobbyisten samen, omringd door grote ondernemers, zoals onder andere McDonald's, als dragers. Maar al snel bleek dat het Foodcourt zelf de ware drager werd van het gehele concept World of Food. Bij de start bestond het Foodcourt uit 26 units, inclusief de bar. Het werd gerund door de ondernemers zelf, onder de paraplu van een coöperatie. Al snel na de opening ging het financieel echter erg slecht met de coöperatie, wat zelfs de kranten haalde. Dankzij het ingrijpen van de Gemeente en World of Food B.V. kon het faillissement worden voorkomen. In 2017 nam World of Food B.V. het beheer over, zodat de ondernemers zich enkel hoefden te focussen op het maken van heerlijke culinaire gerechten.
Gedurende de jaren vertrokken en kwamen er nieuwe ondernemers. Het vertrek van enkele ondernemers en de komst van nieuwe gezichten kenmerkten de dynamiek van World of Food. Enkele voorbeelden van succesvolle ondernemers die vertrokken waren SukoThai, NanaThai, Stick Up Indofood, Queen D, Goldcoast, Johnny Li, Hind Cuisine en meer.
Wat het Foodcourt echt uniek maakte, was de mogelijkheid om gerechten uit de hele wereld te proeven. Van de heerlijke Marokkaanse Tajine van Achmed tot de verrukkelijke moksi alesie van mevrouw Ileen, en van de sate ku batata van de schreeuwende man met het grootste hart, Johnny Li, de soep van de broeders Supu Food, tot de onweerstaanbare Johnny Cakes van Yvette.
Ook de Ghanese vis met heerlijke bakbananen, de currygerechten van Eddy en Nana Thai, de lekkerste houtovenpizza's van Amjad, de heerlijke nasi/bami met gegrild vlees van Angelo, de beste Amerikaanse streetfood van de Queen Crab Diana. En niet te vergeten de heerlijke gerechten bij de zaak Fresh Leaves. De zaak die door het nichtje van de overleden Beatrix werd voorgezet. En alsof dit alles nog niet genoeg was, was er als kers op de taart altijd ruimte voor een heerlijk stuk gebak van Joan, met de lekkerste Red Velvet van het land.
Tijdens de coronaperiode had het Foodcourt het ook erg zwaar. Met veel improvisatie lukte het om open te blijven voor de bezoekers met een tijdelijk afhaalconcept en een kleurrijke looproute.