Toekomst World of Food

Volgens de actuele planning – en als overeenstemming wordt bereikt met de betrokken partijen – wordt het huidige World of Food aan de Develstein 100 eind dit jaar gesloten en opnieuw opgebouwd. De bouwtijd zal een aantal jaar in beslag nemen. De huidige omgebouwde garage wordt gesloopt, om plaats te maken voor een nieuw World of Food als onderdeel van een wooncomplex. Het huidige World of Food was altijd bedoeld als een tijdelijk initiatief, maar krijgt nu een permanente locatie in een duurzaam gebouw. Ook worden er 350 woningen toegevoegd boven het World of Food.

World of Food 2.0

Op de begane grond van het complex is het vernieuwde World of Food 2.0 ingetekend. Hierin zal naast de ondernemers uit het huidige World of Food, ook plek komen voor nieuwe startende ondernemers. Dit allemaal in een nieuw, modern en duurzaam gebouw.

Projectontwikkelaar Lingotto gaat de komende periode in gesprek met de huidige ondernemers over de uitwerking van het nieuwe World of Food (o.a. de indeling van de foodcourt).

Woningen

Het is de bedoeling dat boven op het nieuwe World of Food zou een wooncomplex komt dat bestaat uit drie woongebouwen. Een mix van 350 woningen in het sociale, middeldure en vrije woonsegment.

De meeste woningen zijn twee- of driekamerappartementen van tussen de 45m2 en 70m2, enkele woningen zijn groter. Ook krijgt het gebouw ca. 100 autoparkeerplaatsen en meer dan 1.000 fietsparkeerplekken.

Vragen

Heeft u vragen over de nieuwbouw van World of Food, dan kunt u mailen naar info@lingotto.nl of bellen naar 020 560 8910 en vragen naar Aiden Zahiri.

Groene binnentuin

Er is een grote groene binnentuin ontworpen als hart tussen de drie woongebouwen. Zo krijgen alle woningen veel licht, lucht en ruimte – passend bij de oorspronkelijke gedachte van de Bijlmer. Het gebouw is ‘natuurinclusief’ ontworpen zodat er diverse planten- en diersoorten kunnen leven.

Hoogte

Het volume en de opbouw van onze nieuwbouw sluit aan bij het buurproject Nieuw Develstein dat nu wordt gebouwd. Aan die zijde is het hoogste punt van het gebouw circa 33 meter. Bij de kruising van de Gooiseweg en Daalwijkdreef is het hoogste punt circa 60 meter.

Planning

Volgens de actuele planning start de sloop eind 2023, onder voorbehoud van diverse zaken, waaronder overeenstemming tussen alle betrokken partijen.

3e kwartaal 2023        Indienen Omgevingsvergunning

4e kwartaal 2023        Sloop van de oude garage

1e kwartaal 2024        Start van de bouw

2026                           Nieuwbouw gereed – Opening World of Food 2.0

Oude situatie                    Nieuwe situatie