Openingstijden

Maandag: 12.00 – 22.00 uur
Donderdag: 12.00 – 22.00 uur (dinsdag en woensdag gesloten)
Vrijdag: 12.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 13.00 – 23.00 uur
Zondag: 13.00 – 22.00 uur

‘Als je de beste ingrediënten gebruikt komen de gasten vanzelf’

Je krijgt spontaan honger als je op de Facebookpagina van Eddy Meyer kijkt: ieder bord Thais eten dat Pongvit Pattanatrakulchai voor hem maakt, deelt hij direct met alle virtuele vrienden. Binnenkort starten zij samen Sukhothai Streetfood Express.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. De weg naar Rome leidde voor Eddy naar Pongvit. Drie jaar geleden leerden zij elkaar kennen in de Italiaanse hoofdstad.

Pongvit is geboren en getogen in Sukhothai, een middelgrote stad in het midden van Thailand. Na zijn studie woonde hij over de hele wereld. Het koken leerde hij van zijn moeder.

Eddy mag je gerust een echte betrokken Zuidoost-bewoner noemen. Jarenlang zat hij in de Stadsdeelraad en was hij op vele manieren bestuurlijk betrokken. Het openen van een zaak is voor hem niet nieuw. Hij opende en leidde al diverse drogisterijen in en om Amsterdam. Sukhothai Streetfood Express is zijn eerste eigen onderneming.

‘Ik ken de ideeën voor de World of Food vanuit van mijn raadstijd natuurlijk al heel lang. Bij de eerste bijeenkomst wist ik al dat het iets voor mij en Pongvit zou zijn. Daarom hebben we ons aangemeld. Met de Thaise keuken hebben we binnen de World of Food en in heel Zuidoost iets nieuws te brengen.’ Inmiddels is Eddy voorzitter van de Coöperatie van de Foodcourt. Samen met de andere bestuursleden en trekkers heeft hij al veel uren, geheel vrijwillig, aan de World of Food besteed.

Pongvit is duidelijk over zijn ambities: ‘Het gaat allemaal om kwaliteit. Ik wil dat iedereen geniet van ons eten. Natuurlijk moeten we geld verdienen. Maar als je lekker eten maakt met de beste ingrediënten, komen de gasten vanzelf.’