Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m donderdag: 12.00 – 22.00 uur
Vrijdag: 12.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 13.00 – 23.00 uur
Zondag: 13.00 – 22.00 uur

‘Ik ben KLM-blauw van binnen en van buiten.’

Hij is naar eigen zeggen blauw. Van binnen en van buiten. KLM-blauw welteverstaan. “Ik werk al zo lang voor de KLM. Het is het mooiste bedrijf van de wereld. Toch wil ik na al die jaren trouwe dienst iets voor mij zelf gaan doen. Ik ga mijn droom waarmaken.” Amjad Sheikh trekt de stoute horeca-schoen aan om samen met zijn collega Ahmed Ristorante Italiano 786 in de World of Food te starten.

Ahmed was al kok werkzaam in een Italiaanse badplaats. En ondanks dat hij van oorsprong uit Egypte komt, beheerst hij de Italiaanse keuken als geen ander. Vooral zijn lasagne is niet te versmaden. Alle gerechten komen uit een echte Italiaanse houtoven. ‘Ik maak niet alleen pasta, maar ook pizza en lekker vlees. Er gaat niets boven de smaak van een echte houtoven.’

‘Waar 786 vandaan komt? 786 is voor moslims in Zuid-Oost-Azië een heilig getal. ‘Bism’illah ir-Rahman ir-Rahiem’ (‘In de naam van God, de Barmhartige, de Genadevolle’), is de eerste zin van de Koran. Ook beginnen zo goed als alle Koranhoofdstukken ermee Als je de Arabische letters van die zin bij elkaar optelt kom je uit op 786,’ legt Amjad uit. “Door dit getal in onze bedrijfsnaam, vragen we om de zegen van Almachtige.”

De World of Food is voor de mannen van Ristorante Italiano 786 de plek waar mensen de kans krijgen de multi-culti-kwaliteiten van Zuidoost te etaleren.

‘Nu heb ik een kans om in mijn eigen restaurant aan de wereld te laten zien dat KLM’ers zeer servicegericht zijn,’ zegt Amjad lachend. “En de World of Food heeft minstens zo’n internationale uitstraling. Ik voel me als een vis in het water.’