Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag t/m donderdag: 12.00 – 22.00 uur
Vrijdag: 12.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 13.00 – 23.00 uur
Zondag: 13.00 – 22.00 uur

‘Ik ben blijk dat ik werk kan doen dat ik leuk vind’

Zijn moeder had hem nog zo gewaarschuwd: word geen kok. Als tienjarig jochie nam zijn vader hem al mee naar het restaurant waar hij werkte.. ‘Als wij naar school gingen, lag mijn vader nog te slapen. Als kok heb je geen tijd voor je familie.’ Toen wist hij al dat de woorden van zijn moeder aan dovemansoren waren gericht.

Johnny Li heet officieel Juek Sang Li. Maar zo noemt niemand hem meer. Hij is zoon van een Venezolaanse moeder en een Chinese vader en is geboren op Curaçao.

Als je al zoveel ervaring hebt als kok is de stap naar een eigen zaak eigenlijk niet zo groot. Johnny werkte op de Antillen in diverse bekende restaurants. Sinds 2013 werkt hij drie dagen per week als vrijwillige kok bij de Voedselbank Amsterdam.

De naam van zijn restaurant is helder: Antilliaans Chinees Eethuis Johnny Li. Hij wil Nederland kennis laten maken met de Antilliaanse Chinese keuken. ‘Chinezen passen hun eten aan het land waar ze wonen aan. Heb je hier in Nederland wel eens gebakken aardappelen bij een Chinees gegeten? Nee? Op de Antillen is dat heel normaal.’

Hij voelt zich verbonden met Zuidoost. Johnny zag zijn drie kinderen, inmiddels al volwassen, in het Stadsdeel opgroeien. ‘Ik heb hier een grote klantenkring opgebouwd. Iedereen kent Johnny Li en zijn Antilliaanse Chinese gerechten. Dagelijks wordt mij gevraagd of wanneer de World of Food nu eindelijk opengaat. Ik denk dat we het druk gaan krijgen.’

‘Of ik er zin in heb? Wat dacht je?! Natuurlijk heb ik er zin in. Ik kook al 47 jaar. Ik ben blij dat ik kan doen wat ik leuk vind. Ik ben mijn vader dankbaar dat hij mij koken heeft geleerd.’