Adres:
Develstein 100 F
1102 AK Amsterdam Zuidoost

Waar cultuur, eten, drinken, gastvrijheid en muziek elkaar ontmoeten!

Ze kunnen Alex Jebose midden in de nacht wakker maken voor een ontmoeting met gedreven Afrikanen die net zoals hij de positieve kant van Afrika aan de wereld willen laten zien. “Er is zoveel moois in Africa. Meer dan de negatieve kanten die zo vaak in het nieuws zijn.”

Alex Jebose is geboren in Nigeria. Hij studeerde af aan de HEAO- opleiding bankwezen. Hij heeft lange tijd een bedrijf in in- en export van Afrikaanse biersoorten gehad. In het verleden heeft hij bij verschillende horecabedrijven gewerkt. Zijn grootste talent is het gastheerschap in de horeca. “Het leuke van de horeca is dat het iedere dag weer anders is!”, aldus de goedlachse Alex.

Zuid Oost spreekt hem aan vanwege de diversiteit aan verschillende culturen en belevingen. “Ik ben ervan overtuigd dat die diversiteit, in tegenstelling wat soms lijkt vanuit de media, heel goed samen kunnen gaan als iedereen respect voor elkaar en elkaars mening en overtuiging toont.”

Taste of Africa is een Afrikaanse restaurant. “Taste of Africa biedt een gevarieerd aanbod aan voornamelijk West-Afrikaanse maaltijden, gemaakt met verse en verantwoorde ingrediënten, geserveerd in een Afrikaanse sfeer. Elke maand zal hiernaast een ander Afrikaans land centraal staan. In het weekend kan gedanst worden in Taste of Africa. Tevens is er regelmatig plaats voor workshops en tentoonstellingen waarbij de positieve kant van het mooie Afrika centraal staat. Ik ben zelf geboren en getogen in Afrika en wil graag meer mensen kennis laten maken met gerechten, cultuur en sfeer uit dit werelddeel.”

Volgens Alex wordt de World of Food een succes omdat verschillende maaltijden van verschillende delen van de wereld onder één dak worden aangeboden. “Het biedt op deze wijze tevens een thuisbasis voor de verschillende etnische groeperingen die Zuid Oost rijk is. Ik hoop dat we met zijn allen een fantastisch concept van World of Food kunnen maken!”