was successfully added to your cart.

Vanwege de nieuwe maatregelen tegen Corona, alleen nog bestellen en afhalen bij de World of Food

By | Geen categorie | No Comments

UPDATE 14 OKTOBER 2020
Helaas is de World of Food in verband met de nieuwste covid-maatregelen vanaf woensdag 14 oktober 2020 alleen nog open voor bestellen en afhalen. Wij zijn dagelijks geopend van 12 tot 22 uur en in het weekend van 13 tot 22 uur. Na 21 uur mogen wij geen gasten meer toelaten. De nieuwe maatregelen gelden tot 11 november 2020. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws

Wij staan achter de maatregelen, maar hebben ze niet bedacht. Wilt u daar alstublieft rekening mee houden als u ons bezoekt en de regels naleven en aanwijzingen van onze mensen op de vloer volgen.
Samen tegen corona!

WEER OPEN ALS VANOUDS!

By | Geen categorie | No Comments

VANAF 1 JULI ZIJN WE WEER GEOPEND ZOALS VOOR DE LOCKDOWN. DE BAR EN HET TERRAS ZIJN WEER GEOPEND. OOK DE GARAGE IS WEER BESCHIKBEER.

VOLG ONZE HUISREGELS:

 • HOUD ALTIJD 1,5 M AFSTAND
 • ALS JE BINNEN WILT BLIJVEN ETEN GEEF DAT DAN DOOR AAN DE ONDERNEMER WAAR JE BESTELD. DEZE NOTEERT VOLGENS DE RICHTLIJN JE NAAM EN TELEFOONNUMMER 
 • VOLG ALTIJD DE AANWIJZINGEN VAN DE MEDEWERKERS VAN DE WORLD OF FOOD

Blijf thuis als je een van de volgende COVID-19 symptomen hebt

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
 • Hoesten
 • Benauwdheid
 • Verhoging of koorts
 • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Heb je een of meer van deze klachten?

Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is.

Dan is het afhankelijk van de uitslag (positief of negatief) of je weer naar buiten mag. En of ook je huisgenoten thuis blijven. 

Als iemand binnen het gezin of huishouden ook koorts en/of benauwdheid heeft, dan moet iedereen thuisblijven.

Kijk op de site van de Rijksoverheid voor alle informatie van de richtlijnen van het RIVM

DE OPENINGSTIJDEN KUNNEN PER ONDERNEMER AFWIJKEN 

VANAf 1 JUNI GAAN WE (AANGEPAST) WEER OPEN

By | Geen categorie | No Comments

Afgelopen donderdag kwam het goede nieuws. Per 1 juni mag de horeca voorzichtig weer open. Dan nog met maximaal 30 mensen en per 1 juli met maximaal 100 personen. Dat zal voor ons wel wat passen en meten worden. Maar we gaan ervoor zorgen dat jullie in alle veiligheid weer kunnen genieten van al het lekkers dat de World of Food te bieden heeft. Wij tellen af. Jullie ook?

WORLD OF FOOD GESLOTEN IVM CORONA

By | Geen categorie | No Comments

Met pijn in ons hart moeten wij meedelen dat vanaf vandaag (1 April) de World of Food ook voor afhalen en bezorgen gesloten is. De omzetten zijn zo ernstig gedaald dat openblijven voor de meeste ondernemers financieel onhaalbaar is geworden. De McDrive en Kebaphan zijn nog geopend. Houd onze website en Facebook in de gaten voor de individuele activiteiten van de verschillende ondernemers. Het kan zijn dat zij vanuit een andere locatie jullie van hun lekkers gaan voorzien. Wij houden het nieuws in de gaten en staan zodra de situatie het toelaat weer voor jullie klaar.

STAY SAFE!

Ondernemers, medewerkers en management World of Food

CORONAVIRUS UPDATE

By | Geen categorie | No Comments

AFHALEN MAG VAN OVERHEID

Geachte bezoekers van de World of Food,

Wij zijn open voor afhalen. De etenswaren mogen niet ter plekke worden opgegeten. Wij verzoeken iedereen niet buiten te blijven hangen of daar het eten op te eten. Betaal contactloos en houd afstand van elkaar.

Namens alle betrokkenen van de World of Food willen we graag benadrukken dat de gezondheid en veiligheid van gasten, ondernemers en medewerkers onze grootste prioriteit is. Wij volgen daarom de aanwijzingen van de overheid. Help de verspreiding van het virus te stoppen.

 • heeft u de klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, dan verzoeken wij u de World of Food niet te betreden
 • houd minstens twee meter afstand van andere gasten en werknemers en ondernemers van de World of Food
 • betaal zou veel mogelijk contactloos
 • nies in uw elleboog
 • gebruik papieren zakdoeken

Meer informatie kunt u vinden op de sites van de Overheid en het RIVM.

We danken u voor uw begrip en medewerking.

Management, medewerkers en ondernemers van de World of Food.

Koken voor de wereld

By | Nieuws | No Comments

Afgelopen zondag is de eerste aflevering gelanceerd een aantal ondernemers die zich gaan vestigen in World of food.

Vijfentwintig koks met diverse achtergronden beginnen een restaurant in een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost. Wat koken ze? Waarom juist dát? En het belangrijkst: wordt het een succes? Eén restaurant met vele keukens. Een heel nieuw concept dat wel eens een grote aantrekkingskracht zou kunnen uitoefenen op een ieder die van exotisch eten houdt. Het fenomeen Food Hall is afkomstig uit Zuidoost-Azië, waaide over naar o.a. Madrid en Barcelona en bestaat nu ook in Nederland. Naar Amsterdam-Zuidoost om precies te zijn.

Van parkeergarage tot restaurant. In samenwerking met Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost, een projectontwikkelaar en restaurant Fifteen in Amsterdam is de oude parkeergarage Develstein omgebouwd tot het zogenaamde ‘World of Food’. Als bezoeker heb je de keuze uit meer dan twintig verschillende culinaire tradities. Hier krijg je geen standaard patatje of pizzapunt, maar gerechten ter plekke klaargemaakt door kleine wereldse ondernemers.

Parool: Zuidoost krijgt eigen Hallen met kleine ondernemers én McDonald’s

By | Nieuws | No Comments

In een voormalige parkeergarage aan Develstein in Zuidoost opent eind mei de World of Food, een overdekte markt bedoeld voor ontbijt, lunch en diner. De hal huisvest zowel kleine ondernemers als grote internationale ketens.

In het midden van de voormalige parkeergarage zitten ongeveer 25 kleine ondernemers, die alle culturen uit Zuidoost moeten vertegenwoordigen. Aan de zijkant van de hal vestigen zich de bekendere namen zoals Taste of Africa, Bacchus Studentencafé, Ates Doner, Chinese Wok, All-you-can-eat BBQ en McDonald’s.

De hal biedt ruimte aan zo’n duizend mensen. De uitgangsprijs voor gerechten ligt rond de tien euro.

Het nieuwe verzamelrestaurant fungeert ook als opleidingsplaats voor startende ondernemers. Het is de bedoeling dat de koks zich in de voormalige parkeergarage ontwikkelen tot zelfstandig ondernemer en na een of twee jaar doorstromen naar een eigen restaurant, afhaalzaak of cateringbedrijf.

De Europese Unie ondersteunt het project met een half miljoen euro subsidie, die onder meer wordt gebruikt voor de aanschaf van de tientallen professionele keukens.

Uitdaging
Frank Veen van ontwikkelaar Lingotto zei in in juni vorig jaar zich zorgen te maken over het aanbod aan lekker eten. ‘Het zal vooral de kunst zijn van World of Food meteen na de opening een plek te maken waar mensen graag komen en terugkomen. We richten ons op een heel breed publiek: de bewoners en bezoekers van Zuidoost, de studenten in de omgeving én de nieuwsgierige foodies uit de andere delen van de stad. Het concept moet voor al die groepen tegelijk aantrekkelijk zijn.’

Om dat brede publiek te trekken, zullen er naast het gevarieerde aanbod van streetfood ook vaak evenementen zijn in de World of Food, variërend van optredens van artiesten tot workshops door beroemde koks. Veen: ‘Maar bedrijven die een uitstapje willen maken met hun personeel, kunnen hier straks ook terecht.’

Bron: Het Parool