CORONAVIRUS UPDATE

By | Geen categorie | No Comments

AFHALEN MAG VAN OVERHEID

Geachte bezoekers van de World of Food,

Wij zijn open voor afhalen. De etenswaren mogen niet ter plekke worden opgegeten. Wij verzoeken iedereen niet buiten te blijven hangen of daar het eten op te eten. Betaal contactloos en houd afstand van elkaar.

Namens alle betrokkenen van de World of Food willen we graag benadrukken dat de gezondheid en veiligheid van gasten, ondernemers en medewerkers onze grootste prioriteit is. Wij volgen daarom de aanwijzingen van de overheid. Help de verspreiding van het virus te stoppen.

  • heeft u de klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, dan verzoeken wij u de World of Food niet te betreden
  • houd minstens twee meter afstand van andere gasten en werknemers en ondernemers van de World of Food
  • betaal zou veel mogelijk contactloos
  • nies in uw elleboog
  • gebruik papieren zakdoeken

Meer informatie kunt u vinden op de sites van de Overheid en het RIVM.

We danken u voor uw begrip en medewerking.

Management, medewerkers en ondernemers van de World of Food.

Koken voor de wereld

By | Nieuws | No Comments

Afgelopen zondag is de eerste aflevering gelanceerd een aantal ondernemers die zich gaan vestigen in World of food.

Vijfentwintig koks met diverse achtergronden beginnen een restaurant in een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost. Wat koken ze? Waarom juist dát? En het belangrijkst: wordt het een succes? Eén restaurant met vele keukens. Een heel nieuw concept dat wel eens een grote aantrekkingskracht zou kunnen uitoefenen op een ieder die van exotisch eten houdt. Het fenomeen Food Hall is afkomstig uit Zuidoost-Azië, waaide over naar o.a. Madrid en Barcelona en bestaat nu ook in Nederland. Naar Amsterdam-Zuidoost om precies te zijn.

Van parkeergarage tot restaurant. In samenwerking met Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost, een projectontwikkelaar en restaurant Fifteen in Amsterdam is de oude parkeergarage Develstein omgebouwd tot het zogenaamde ‘World of Food’. Als bezoeker heb je de keuze uit meer dan twintig verschillende culinaire tradities. Hier krijg je geen standaard patatje of pizzapunt, maar gerechten ter plekke klaargemaakt door kleine wereldse ondernemers.

Parool: Zuidoost krijgt eigen Hallen met kleine ondernemers én McDonald’s

By | Nieuws | No Comments

In een voormalige parkeergarage aan Develstein in Zuidoost opent eind mei de World of Food, een overdekte markt bedoeld voor ontbijt, lunch en diner. De hal huisvest zowel kleine ondernemers als grote internationale ketens.

In het midden van de voormalige parkeergarage zitten ongeveer 25 kleine ondernemers, die alle culturen uit Zuidoost moeten vertegenwoordigen. Aan de zijkant van de hal vestigen zich de bekendere namen zoals Taste of Africa, Bacchus Studentencafé, Ates Doner, Chinese Wok, All-you-can-eat BBQ en McDonald’s.

De hal biedt ruimte aan zo’n duizend mensen. De uitgangsprijs voor gerechten ligt rond de tien euro.

Het nieuwe verzamelrestaurant fungeert ook als opleidingsplaats voor startende ondernemers. Het is de bedoeling dat de koks zich in de voormalige parkeergarage ontwikkelen tot zelfstandig ondernemer en na een of twee jaar doorstromen naar een eigen restaurant, afhaalzaak of cateringbedrijf.

De Europese Unie ondersteunt het project met een half miljoen euro subsidie, die onder meer wordt gebruikt voor de aanschaf van de tientallen professionele keukens.

Uitdaging
Frank Veen van ontwikkelaar Lingotto zei in in juni vorig jaar zich zorgen te maken over het aanbod aan lekker eten. ‘Het zal vooral de kunst zijn van World of Food meteen na de opening een plek te maken waar mensen graag komen en terugkomen. We richten ons op een heel breed publiek: de bewoners en bezoekers van Zuidoost, de studenten in de omgeving én de nieuwsgierige foodies uit de andere delen van de stad. Het concept moet voor al die groepen tegelijk aantrekkelijk zijn.’

Om dat brede publiek te trekken, zullen er naast het gevarieerde aanbod van streetfood ook vaak evenementen zijn in de World of Food, variërend van optredens van artiesten tot workshops door beroemde koks. Veen: ‘Maar bedrijven die een uitstapje willen maken met hun personeel, kunnen hier straks ook terecht.’

Bron: Het Parool