‘Voor een roti ga je natuurlijk naar een Hindostaan.’

Bibi Sahebali is geboren in Brits-Guyana en schoonmoeder van Pakistaanse en Afghaanse schoondochters. De diversiteit van culturen staan dus dicht bij haar. Als moeder van drie kinderen is zij van keukenprinses inmiddels uitgegroeid tot een ware cateringkoningin. Wat Bibi betreft is de tijd aangebroken om haar liefde voor koken tot uiting te brengen in een eigen zaak. ‘Dat wordt Julinaz in de World of Food. Middenin Zuidoost, de plek waar ik al ruim 25 jaar woon.’ De naam Julinaz is een samenstelling van letter uit de namen van haar kleindochters Julie en Selina en haar eigen (familie)roepnaam Nazieran.

Privé kookt Bibi regelmatig voor bruiloften, verjaardagsfeestjes en andere bijeenkomsten. ‘Ik sta bekend als iemand die graag het initiatief neemt om dingen te organiseren. Onlangs heb ik nog het eten verzorgd voor het verjaardagsfeestje van mijn kleindochter.’ Maar naast ervaring in de familiesfeer heeft Bibi jarenlang ervaring als manager bij een cateraar. Hierbij heeft zij de nodige diploma’s behaald.

Volgens Bibi ga je ‘voor een portie nasi naar de Javaan en voor een broodje döner naar de Turk. Maar wat is nu de plek waar je een heerlijke portie roti kan eten? De Hindostaan natuurlijk! Ik wil dé roti-specialist van de World of Food worden. Bij roti kan je het zo gek maken als je zelf wilt! Alleen de roti zelf al wordt aangeboden in diverse soorten. Denk bijvoorbeeld aan een aardappel-roti of een gele linzen-roti. Daarnaast zal er ook een ruime keuze zijn uit groente zoals pompoen, kouseband, you name it. Die combineer je met kip of rundvlees.’

Overigens beschikt de Hindostaanse keuken over veel meer heerlijke hapjes die Bibi de bezoekers van de World of Food niet wil onthouden. ‘Denk aan een lekkere pittige bara met sambal. Zo kan ik een gevarieerd menu aanbieden van hapjes tot complete roti-maaltijden, gebaseerd op de Hindostaanse keuken.’