Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 12.00 – 22.00 uur
Vrijdag: 12.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 13.00 – 23.00 uur
Zondag: 13.00 – 22.00 uur

Moksi-Alesie betekent letterlijk “gemengde rijst”. Het is een gerecht dat op veel verschillende manieren te bereiden is.

‘Een geweldige kans om mijn dromen waar te maken’

Moksi alesi betekent in het Surinaams letterlijk gemengde rijst. Een heel traditioneel gerecht uit de Surinaamse keuken. Het is een eenpansgerecht van rijst met vlees, vis, groenten of peulvruchten. Er bestaan tientallen combinaties. Ileen Denny wil de Moksialesi-koningin van de World of Food worden. En dat het haar gaat lukken, wordt door niemand betwijfeld.

‘Moksi alesi werd al op de plantages gekookt,’ vertelt Ileen. ‘De slaven kookten het voedsel dat zij over hadden met rijst. Je kunt wel duizend verschillende combinaties maken.’

Ileen is een van de drijvende krachten achter de coöperatie van het foodcourt in de World of Food. Als een van de acht ‘trekkers’ zette zij de schouders onder het project. Ondanks de verplichtingen van haar huidige werk, nam zij de andere ondernemers op sleeptouw.

‘Ik heb een financieel-administratieve achtergrond. Een hele rits cursussen en opleidingen heb ik op mijn cv. In mijn laatste baan deed ik debiteurenbeheer en incasso. Die ervaring gaat mij als ondernemer goed van pas komen. Maar koken is mijn passie en ik ben vastbesloten er een succesvol bedrijf van te maken. De World of Food is voor mij een geweldige kans om mijn dromen waar te maken.’