Koken voor de wereld

By 19 mei 2015Nieuws

Afgelopen zondag is de eerste aflevering gelanceerd een aantal ondernemers die zich gaan vestigen in World of food.

Vijfentwintig koks met diverse achtergronden beginnen een restaurant in een oude parkeergarage in Amsterdam-Zuidoost. Wat koken ze? Waarom juist dát? En het belangrijkst: wordt het een succes? Eén restaurant met vele keukens. Een heel nieuw concept dat wel eens een grote aantrekkingskracht zou kunnen uitoefenen op een ieder die van exotisch eten houdt. Het fenomeen Food Hall is afkomstig uit Zuidoost-Azië, waaide over naar o.a. Madrid en Barcelona en bestaat nu ook in Nederland. Naar Amsterdam-Zuidoost om precies te zijn.

Van parkeergarage tot restaurant. In samenwerking met Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost, een projectontwikkelaar en restaurant Fifteen in Amsterdam is de oude parkeergarage Develstein omgebouwd tot het zogenaamde ‘World of Food’. Als bezoeker heb je de keuze uit meer dan twintig verschillende culinaire tradities. Hier krijg je geen standaard patatje of pizzapunt, maar gerechten ter plekke klaargemaakt door kleine wereldse ondernemers.