‘Never Give Up!’

‘Never give up!’ dat is het motto van Sarah Bawuah-Acquah en haar man Ernest. Sarah studeerde af als professioneel kok in Ghana en belandde in 1992 in Amsterdam. Het was de liefde voor Ernest die haar hier bracht. Bij de pakken neerzitten is niet haar ding. Al snel startte zij GoldCoast Catering, inmiddels een begrip in Amsterdam Zuidoost en ver daarbuiten. Voor een bruiloft van zeshonderd man of meer draaien zij hun hand niet om.

Sarah en Ernest koken West-Afrikaans (hoofdzakelijk Ghanees) eten. ‘De smaken van de, soms zeer pittige, gerechtjes zijn buitengewoon en ook voor vegetariërs is er genoeg keuze. Alles wordt bereid met biologische ingrediënten en is glutenvrij. Voor het echte West-Afrikaanse gevoel drink je bij het diner een palmwijn uit een uitgeholde kalebas,’ vertelt de goedlachse Sarah. ‘En na het eten neem je een typisch Ghanees kopje koffie of thee en keer je voldaan en volkomen relaxed weer terug naar huis,’ vult Ernest haar aan.

‘De West-Afrikaanse keuken combineert islamitische, christelijke en koloniaal-Britse invloeden. Hierdoor zijn gerechten ontstaan zoals Jolof rice: een combinatie van blokjes gebakken rundvlees met spinazie, gember, knoflook en uien. Onze gerechten zijn bekend om hun warme kruidige smaak. Ze zijn een mix van lokale ingrediënten die op smaak gebracht zijn met kruiden en specerijen zoals look, gember, kruidnagel en kaneel.’

GoldCoast wil ook de schouders zetten onder themaweken rond culturele programma’s voor kinderen en jongeren. Denk daarbij aan kooklessen en workshops voor leerlingen van de basisscholen. Voor Sarah is Zuidoost ‘thuis’, ‘het voelt als Ghana en de sfeer is geweldig. Gewoon een fijne plaats om te werken. De start bij World of Food is het resultaat geweest van ‘’Never Give Up”!’